Overzicht Ntop (Network Top)


Share/Save/Bookmark

Andrade Almeida, J.P. and Ramlie, Y. and Pras, A. (2000) Overzicht Ntop (Network Top). In: Handboek Netwerkmanagement. Ten Hagen and Stam, Den Haag, pp. 1-13. ISBN 9789054049654

[img] PDF
Restricted to UT campus only

587kB
Abstract:Netwerkmanagement wordt steeds complexer en de menselijke inspanningen hebben nu geautomatiseerde ondersteuning nodig. De bedoeling van dit artikel is netwerkmanagers en operators informatie aan te reiken over het gebruik van Ntop. Ntop is een eenvoudig, gratis, en breed inzetbaar instrument voor het meten en observeren van netwerkverkeer. Het ondersteunt diverse beheersactiviteiten, waaronder optimalisatie en planning van het netwerk, en het waarnemen van inbreuken op de beveiliging van het netwerk. Dit artikel geeft een korte beschrijving van het gebruik van Ntop, de installatie en voorbeelden van het gebruik. Alternatieven voor netwerkmonitoring worden ook besproken.
Ntop heeft bewezen waardevol te zijn als eerste stap richting netwerkmonitoring. Het heeft een gemakkelijk te gebruiken geïntegreerde web interface en lage systeemvereisten. Een netwerkmanager kan het gebruiken met een minimale inspanning en kosten voor wat betreft de installatie en opleiding, in tegenstelling tot kostbare en complexe (maar ook geavanceerde en flexibele) managementplatforms.
Item Type:Book Section
Additional information:Imported from research group ASNA (ID number 191)
Faculty:
Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science (EEMCS)
Research Group:
Link to this item:http://purl.utwente.nl/publications/63859
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page