Computernetwerken


Share/Save/Bookmark

Sinderen, M.J. van and Beijnum, B.J.F. van and Hoeksema, F.W. and Pras, A. and Quartel, D.A.C. (1999) Computernetwerken. In: T.M.A. Bemelmans & P.M.E. de Bra & M. Looijen & G. van Oortmerssen (Eds.), ICT-Zakboekje, Informatie- en Communicatietechnologie. Koninklijke PBNA Poly-Zakboekjes . Koninklijke PBNA b.v., Arnhem, pp. 771-842. ISBN 9789062283033

[img] PDF
Restricted to UT campus only

333kB
Abstract:Vanaf de jaren ’60, toen onder auspiciën van het Advanced Research Project Agency (ARPA) de eerste schreden werden gezet die leidden tot het ARPAnet en later tot het Internet, zijn er zeer veel technologische en conceptuele ontwikkelingen geweest rond netwerken. Kenmerkende voorwaarden voor computernetwerken, waarbij de verschijningsvorm en de doelstelling van de eindgebruiker worden benadrukt, zijn:
• een stelsel door communicatieverbindingen gekoppelde maar overigens zelfstandige informatieverwerkende entiteiten, die
• via deze verbindingen en overeenkomstig precieze voorschriften interacties kunnen uitvoeren ten behoeve van een of meer specifieke doelen.
In dit hoofdstuk wordt nader ingegaan op de eigenschappen van communicatieverbindingen voor computernetwerken, en op de vorm, structurering en inhoud van de voorschriften voor interacties in computernetwerken.
Item Type:Book Section
Copyright:© 1999 Koninklijke PBNA
Faculty:
Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science (EEMCS)
Research Group:
Link to this item:http://purl.utwente.nl/publications/63628
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page

Metis ID: 122105