Patroonherkenning en beeldbewerking


Share/Save/Bookmark

Heijden, F. van der and Spreeuwers, L.J. (2007) Patroonherkenning en beeldbewerking. In: T.M.A. Bemelmans & M. van Keulen & R.J. Kusters & M. Looijen (Eds.), ICT zakboek. Reed Business bv, Doetinchem, pp. 289-298. ISBN 9789062286713

[img] PDF
Restricted to UT campus only

764kB
Abstract:Beeldbewerking is de verzamelterm voor een zeer diverse reeks methoden om allerhande operaties op beelden te verrichten. Deze operaties omvatten de opname, opslag, codering, maar ook bijvoorbeeld object herkenning. Bij al deze operaties speelt de patroonherkenning, d.w.z. het automatisch herkennen van terugkerende patronen en vormen in beelden, een grote rol.
De toepassingen van de beeldbewerking zijn legio, van verbetering van de zichtbaarheid van bepaalde organen in medische beelden tot objectherkenning voor industriële robots en gezichtsherkenning voor persoonsidentificatie op vliegvelden.In dit hoofdstuk zullen eerst de belangrijkste deelgebieden van de beeldverwerking (1.2) aan bod komen. Vervolgens wordt dieper ingegaan op enkele belangrijke methoden in de beeldbewerking (1.3). Tenslotte wordt een aantal van de belangrijkste toepassingen beschreven in 1.4.
Item Type:Book Section
Faculty:
Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science (EEMCS)
Research Group:
Link to this item:http://purl.utwente.nl/publications/62178
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page

Metis ID: 247055