Vrije-Elektronen-Laser werk aan de Universiteit van Twente in samenwerking met het Nederlands Centrum voor Laser Research

Share/Save/Bookmark

Verschuur, J.W.J. and Oerle, B.M. van and Bisero, D. and Ernst, G.J. and Slot, P.J.M. van der and Zambon, P. and Wieland, J. and Botman, J.I.M. and Hagedoorn, H.L. and Witteman, W.J. (1997) Vrije-Elektronen-Laser werk aan de Universiteit van Twente in samenwerking met het Nederlands Centrum voor Laser Research. Van A tot Q, 1997 (10). pp. 77-86.

open access
[img]
Preview
PDF
154kB
Abstract:In de vakgroep Quantum Elektronica van de Faculteit Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente zijn momenteel drie Vrije-Elektronen-Laser projecten operationeel. De projecten worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met het Nederlands Centrum voor Laser Research. Het FEL-onderzoek binnen de vakgroep richt zich met name op de fysische aspecten van het FEL-mechanisme en de technologische ontwikkeling van componenten voor een effectieve produktie van straling. Ook wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van diagnostiek, zowel voor de elektronenbundel als voor de optische bundel. Veel componenten zijn in huis ontwikkeld en gebouwd. Op deze wijze wordt getracht FEL’s aantrekkelijk te maken voor industriële toepassingen. Dit laatste aspect krijgt met name veel aandacht in de samenwerking met het NCLR. Hieronder volgt een korte beschrijving van de verschillende projecten.
Item Type:Article
Faculty:
Science and Technology (TNW)
Research Group:
Link to this item:http://purl.utwente.nl/publications/60314
Official URL:http://nnvaq.tue.nl/atoq/1996_2/verschuur_2.pdf
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page

Metis ID: 128453