De staat van de universiteit : een rechtsvergelijkende studie naar de institutionalisering van de universiteit in Nederland, Frankrijk, en Nordrhein-Westfalen


Share/Save/Bookmark

Wageningen, Anne Cornelis van (2003) De staat van de universiteit : een rechtsvergelijkende studie naar de institutionalisering van de universiteit in Nederland, Frankrijk, en Nordrhein-Westfalen. thesis.

open access
[img]
Preview
PDF
3MB
Abstract:De wettelijke vormgeving van universiteiten is op doelstellingen, hoofdlijnen en de relaties tot de staat in de drie onderzochte landen identiek. Er is een grote convergentie tussen de expliciete uitgangspunten voor de universiteiten en de wettelijke vormgeving van de universiteiten. De wetgever heeft de universiteit ingericht als een instelling voor de vermeerdering van kennis en de overdracht daarvan. In de ideeën over en de vormgeving van de bestuursstructuren zijn echter wel grote verschillen gevonden. Deze verschillen duiden op uiteenlopende opvattingen over de belangen en de belanghebbenden die een stem kunnen laten horen in de organisatie.
Item Type:Thesis
Copyright:© 2003, A.C. van Wageningen
Link to this item:http://purl.utwente.nl/publications/56066
Official URL:http://www.utwente.nl/cheps/documenten/thesisvanwageningen.pdf
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page

Metis ID: 250135