Inkoopmanagement met cijfers

Share/Save/Bookmark

Telgen, J. and Cobben-Mulder, M. (2005) Inkoopmanagement met cijfers. Facility Management Magazine, 18 (juni 2). pp. 30-31. ISSN 0924-8641

open access
[img]
Preview
PDF
134kB
Abstract:Managers moeten geïnformeerd prioriteiten kunnen leggen bij verbeteracties in de inkoopfunctie. Een (inkoop)manager moet kunnen bepalen welke inkooppakketten centraal, gecoördineerd of decentraal moet worden aanbesteed, of een afgesloten raamovereenkomst wel voldoende wordt benut en of e-procurement leidt tot kostenreductie. Om gericht te kunnen sturen is inzicht nodig in de prestaties van de inkoopfunctie. De beschikbaarheid van kwantitatieve informatie (ofwel cijfermatig inzicht) is daarbij essentieel.
Inkoopinformatie is niet alleen interessant voor inkoopmanagers. Managers op andere gebieden en budgethouders zijn evenzeer gebaat bij het beschikbaar komen van deze informatie. De cijfers helpen het management namelijk bij het nemen van beslissingen op het gebied van inkoopmanagement en het budgetteren van de voor een bepaalde periode te verwachten kosten.
Item Type:Article
Faculty:
Faculty of Behavioural, Management and Social sciences (BMS)
Research Group:
Link to this item:http://purl.utwente.nl/publications/52704
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page

Metis ID: 224396